Image Alt

Sajtó

EuroCenter – Ez a cég végezheti a megújuló EuroCenter generálkivitelezését

forrás: portfolio.hu (2021.05.04)

A Bernecker Kft.-t választotta a megújuló EuroCenter bevásárlóközpont generálkivitelezői feladatainak elvégzésére az ingatlan tulajdonosa és fejlesztője, a WING. … A vállalat az idei évben indította el a bevásárlóközpont fejlesztését, melynek generálkivitelezési munkáira a Bernecker Kft.-t választotta.

B&B Hotels – Átadták a főváros legújabb szállodáját

forrás: portfolio.hu (2021.07.08.)

Átadta a WING a B&B Hotels első magyar egységét, amely a Boráros téren található egykori Angyal irodaház átalakításával jött létre…

Wizz Air szimulátorközpont – Elkészült a Wizz Air oktatóközpontja

forrás: portfolio.hu (2018.12.04.)

A WING fejlesztésében megépült a Wizz Air képzési központja. … A 3800 négyzetméteres épületben helyet kapott három pilótafülke-szimulátor, egy ultramodern kabin vészhelyzeti eljárás oktatási eszköz, valamint egy tűzoltási kiképző központ.

Continental Automotive Hungary Kft.

A gyártástechnológia fejlesztés első lépéseivel egy időben, április 15-én lezárult a „Telephely fejlesztés a megnövekedett gyártókapacitás kiszolgálása érdekében” elnevezésű uniós projektünk második szakasza. 

A beruházás elszámolható költsége 1,2 milliárd forint, amelyhez a vállalat 25 százalékos vissza nem térítendő 305,8 millió forintos támogatást nyert. A projekt keretein belül elsősorban raktározási kapacitásunkat növeltük és a hatékony termelés egyéb infrastrukturális elemeit fejlesztettük. A projekt második szakaszában 1200 négyzetméterrel bővítettük a raktár épületét, valamint 1140 négyzetméterrel növeltük a gyártócsarnok alapterületét, továbbá 550 négyzetméternyi gyártóterületet újítottunk fel, valamint korszerűsítettük az elektromos hálózatot. A fejlesztés költsége 125 millió forint volt.

A beruházásnak köszönhetően lehetővé vált két újabb EBS gyártósor telepítése is. A bővítés következtében optimalizálhatóak az anyagáramlási folyamatok, teljesülnek a magas fokú tisztasági követelmények. Emelett 650 négyzetméter irodaterületet alakítottunk át gyártóterületté és az új MQB gyártósorok telepítését is előkészítettük.

A fenti beruházásban a Bernecker Kft. generálkivitelezőként valósította meg a felsorolt létesítményeket.

Dreher Sörgyárak Zrt.

Kőbánya, 2015. március 27. – Átadták az ország vezető sörgyárának, a Dreher Sörgyáraknak két új, összesen 4400 négyzetméter alapterületű raktárát. A közel félmilliárd forintos beruházás révén a telephely tárolókapacitása felzárkózott a gyártás volumenéhez, amely nagymértékben hozzájárul a vállalat még hatékonyabb működéséhez.

Két új raktár

A Dreher Sörgyárak 160 éve a magyar sörgyártás meghatározó szereplője. A most megvalósult 447 millió forintos beruházás eredményeként megépített 2900 négyzetméteres sátorraktár és 1500 négyzetméteres könnyűszerkezetes raktárépület összesen 7 000 000 korsó (35 000 hektoliter) sör befogadására képes. A fejlesztés révén a Dreher Sörgyárak minimálisra csökkenti raktározási célú szállítmányozási tevékenységét, rugalmasabbá és hatékonyabbá válik mind a kiszállítások tervezése, mind pedig a logisztikai szolgáltatás, emellett közvetlenül látja el hazai partnereit, valamint csökkenti a kamionok által megtett kilométerek számát. A raktárkapacitás optimalizálása elsősorban a teljes kamionos kiszállításokat érinti, a kisebb boltokba való kiszállítás változatlan marad. A beruházás megtérülési időszaka egy év.

Hosszútávon Magyarországon

„Büszkék vagyunk rá, hogy az ország vezető sörgyáraként az utóbbi egy évben közel kétmilliárd forint összértékű beruházással járultunk hozzá a magyar gazdaság növekedéséhez.” – mondta el Pavel Kudryavtsev, a Dreher Sörgyárak gyárigazgatója. A vállalat tapasztalatai szerint az elmúlt 5-10 évben átalakult a kereskedelem. A nagy kiskereskedelemi láncok raktárai és ezzel együtt kiszállítási igényük most Budapesten és környékén összpontosulnak, míg korábban a decentralizált struktúra volt jellemző. Erre kínál korszerű megoldást a két új raktár.  „A piaci kihívások ellenére bízunk a magyar gazdaságban és anyavállalatunk, az SABMiller is hosszútávra tervez Magyarországon. Ennek az elkötelezettségnek az eredménye ez a beruházás is. Az ipari sátorraktár műszaki szempontból úttörő megoldásnak számít a SABMilleren belül és valószínűleg a vállalatcsoport más tagjai is átveszik majd” – tette hozzá Kudryavtsev. „Örömmel tölt el, ha a Dreher Sörgyárakhoz hasonló nagyvállalatok ilyen nagyméretű beruházásokat hajtanak végre, hiszen rajtuk keresztül a hazai kis- és középvállalkozások is egyedülálló lehetőséget kapnak a nemzetközi körforgásba való bekapcsolódásra” – tette hozzá a raktáravató ünnepségen felszólaló Marczinkó Zoltán István, a Nemzetgazdasági Minisztérium kiemelt vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára, mielőtt Pavel Kudryavtsev és Kovács Róbert kőbányai polgármester segítségével átvágta a raktárat felavató szalagot.

Bernecker Kft. központi iroda

A Bernecker Kft. több mint 15 éves fennállása óta nem változtatta meg telephelyét. Generál kivitelezői tevékenységét egy többszöri átalakításon és bővítésen átesett X. kerületi irodából szolgálta ki. A sikeres működésnek és gazdálkodásnak köszönhetően egy nagyobb irodára volt szükség, amely ötvözi magában a vállalatirányítás és üzemeltetés eddigi tapasztalatait, megfelel a kor műszaki elvárásainak, valamint kialakításában és arculatában tükrözni tudja a cég által képviselt minőséget.

A megközelítés, az épített környezet, a kulturális és sportolási lehetőségeket is figyelembe véve a felső vezetés a Bernecker Kft. új otthonául a Stefánia út egy közel 200 m2-es ingatlanát választotta. A saját tulajdonú épületrész gondos tervezést követően került átalakításra. A módosítások során a működtetés és gazdaságosság mellett az épület értékeinek megtartása és egy friss mérnökiroda megvalósítása volt a cél.

2017. tavaszától új helyen, megújult környezetben várjuk partnereinket és munkatársainkat. Megvalósulását köszönjük minden kollégánknak és beszállítónknak, akik munkájukkal hozzájárultak a Bernecker Kft. fejlődéséhez!

d
Sed ut perspiclatis unde olnis iste errorbe ccusantium lorem ipsum dolor